Sokeririippuvuudesta voi päästä irti.

Sokeririippuvuudesta voi päästä irti.

Sokeririippuvuus voi tuntua todella piinalliselta, jos jatkuva makeanhimo piinaa pitkin päivää. Se verottaa niin lompakkoa kuin kehoa. Monen tekee mieli suunnata karkkihyllylle pitkän työpäivän jälkeen, kun taas toinen haluaa täyttää sokerivarastoaan leipomalla kaloripitoisia herkkua.

Sokeri on erittäin kaloripitoinen raaka-aine, joten se voi lähes huomaamattaan lihottaa. Naisille se aiheuttaa ikäviä ennusmerkkejä ennenaikaisesta vanhenemisesta, sillä se tuhoaa kollageenia, joka ylläpitää ihon hehkeyttä olennaisesti. Tällä tavalla ihoon voi tulla ryppyjä, minkä takia nuorikin nainen voi näyttää ikäistään vanhemmalta. Selluliitti ei näytä koskaan kauniilta, mutta sen määrä lisääntyy sokerin välityksellä.

Vinkkejä sokerikoukusta irtautumiseen

Sokerista irtautuminen toimii ajatuksena helpommin kuin käytännössä. On vaikeaa ohittaa karkkihyllyä, kun ajatus herkullisesta suklaapatukasta on mielen perällä. Hyvä vinkki onkin, että syö lounasta säännöllisesti ja välttää tällä tavalla verensokerin laskemisen.

Toisille voi sopia strategia lopettaa sokerin käyttö kuin seinään. Toimituksen kokemuksesta voidaan todeta, että tämä tapa on hyödyllinen ja lieventää riippuvaisuutta ajan mittaan. Jos tämä tapa tuntuu kuitenkin erittäin vaikealta ja ajatukset ovat koko ajan sokerissa, voi olla hyvä idea miettiä muita vaihtoehtoja.

Korvaa hunajalla ja stevialla

Jos kaipaa makeutta sokeririippuvuudesta eroon pääsemisen jälkeen, on syytä etsiä muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi hunaja on luonnon oma raaka-aine, joka säilyttää kaikki hyvät vitamiinit ja kivennäisaineet. Tällä tavalla saa makeuden lisäksi hyödynnettyä hyödylliset ravintoaineet, joten miellyttävän makuelämyksen ohella saa täytettyä kehon hyödyllisillä aineilla.

Stevia on niin ikään vähäkalorinen ainesosa, joka on huomattavasti sokeria terveellisempi ainesosa.  Luonnosta peräisin oleva makeuttaja on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin synteettinen sokeri.

Kaikkein paras vaihtoehto on irtautua kokonaan, mutta se voi tuntua pitkältä ja kiviseltä tieltä. Elämässä täytyy kuitenkin olla tilaa herkuttelulle, joten kaikkia herkkunautintoja ei kannata kieltää itseltään.