masennus

Jokainen meistä saattaa joskus tuntea masennuksen oireita, ja näistä hetkellisistä oireista saattaa selvitä normaaleja tottumuksia noudattamalla. Listasimme joitain asioita, jotka auttavat arkipäiviä masentaviin hetkiin.

Tavoitteiden asettaminen on yksi tärkeimmistä voimavaroistamme. Monet saavat motivaatiota päiviinsä asettamalla esimerkiksi työhönsä tai muuten vain elämäänsä liittyvän tavoitteen. Joskus masentuneena saattaa tuntua, että itsestä ei ole mihinkään, mutta tästä voi päästä yli tavoitteiden avulla.

Rutiinit ovat myös tärkeää pitää mukana elämässä, sillä epäsäännöllinen rytmi ja muut poikkeavat elämäntavat saattavat sekoittaa elämää ja saada sen tuntumaan epämiellyttävältä. Tämän vuoksi on hyvä asettaa tietynlainen rytmi, ainakin arkipäiville.

Liikunta on hyvän mielen A ja O, sillä se vapauttaa elimistöön endorfiinia, mikä lisää hyvän olon tunnetta. Esimerkiksi vain muutama kävelylenkki viikossa riittäää, mikäli ei pidä sen kummemmin urheilemisesta.

Yksi masennuksen poistaja on myös terveellisesti syöminen. Tämä kannattaa kuitenkin olla joustavaa, sillä liiallinen kontrollointi voi vain lisätä pahaa oloa.

Uusille harrastuksille sekä tekemisille kannattaa ehdottomasti varata aikaa. On nimittäin tärkeää tehdä jotain, mistä oikeasti nautit. Tämä voi olla ystävien kanssa olemista, tai vaikka kirjojen lukemista.

Näillä nikseillä saa itselleen kertaheitolla paremman olon, ja pääsee myös nauttimaan elämästä täysillä!